Wat is het Mentale Dieet Plan?

Het klinkt heel interessant, maar wat is het en wat houdt het precies in?!

Het Mentale Dieet Plan is een dieetplan om snel gewicht te verliezen in een relatief korte tijd.

Nu hoor ik u denken; dat zeggen ze bij elk dieetplan! Maar Het Mentale Dieet Plan werkt anders dan alle andere diëten. Dat klopt.

Het gehele Mentale Dieet Plan is geschreven door Katja Callens en word vaak afgekort tot MDP.

Het plan zelf bestaat uit 2 delen:

Deel 1: Lichamelijke richtlijnen in de vorm van een dieet dat rijk is aan eiwitten.

Deel 2: Mentale ondersteuning.

De mentale ondersteuning vormt een minstens net zo belangrijk onderdeel als het eiwitrijke dieet. Er wordt gebruikt gemaakt van ondersteuning via e-mail, E-book downloads en diverse psychologische NLP oefeningen (NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren, mocht u meer willen weten over NLP, dan raad ik u aan om dit begrip door een willekeurige zoekmachine op te laten zoeken).

Het geheim van dit dieetplan zit in de combinatie van deze 2 delen, de juiste mentale ondersteuning en de juiste voedingsstoffen.

Er is ook een versnelde versie van dit plan, en deze versie bevat de volgende punten:

 • Het Mentale Dieet Plan
 • Het snelle afslankplan (het dieet is eiwitrijk maar toch zeer gevarieerd)
 • Ondersteuning via E-mail
 • Een receptenboek met veel recepten

NLP-oefeningen waardoor u anders om leert gaan met zwakke momenten.

Waarom is het Mentale Dieet Plan zo succesvol?

Het Mentale Dieet Plan maakt gebruik van een aantal trucs waardoor u snel gewicht verliest. Er wordt een dieet gebruikt waarbij sommige soorten voedsel niet met elkaar gecombineerd mag worden. en er word, zoals ik net al aangaf, gebruik gemaakt van NLP technieken en van een eiwitrijk dieet. Sommige onderdelen van Het Mentale Dieet zouden u kunnen doen denken aan het Super Metabolisme en aan het Dr. Atkins dieet. Het grote verschil met deze 2 andere diëten is het mentale aspect. U wordt geleerd om anders te denken en u hoeft zeker geen honger te lijden. Er moet regelmatig gegeten worden waardoor het goed vol te houden is.

Ervaringen met Het Mentale Dieet Plan

Wat de gebruikers van dit dieet een groot voordeel vonden, was dat u voor het volgen ervan nergens naar toe hoeft. Ook voor de mentale ondersteuning kunt u gewoon lekker rustig thuis blijven. Het complete plan is geschreven in E-book zodat u het makkelijk online kunt aanschaffen. Ook een voordeel is, is dat er geen gebruik wordt gemaakt van maaltijdvervangers. U mag 5 – 6 maaltijden per dag nuttigen waarbij u kunt kiezen uit bepaalde groepen voedsel. Op sommige dagen van Het Mentale Dieet worden een aantal voedselsoorten toegestaan maar ook een aantal voedselsoorten niet. Dit is om het metabolisme te activeren en hierdoor word er snel vet verbrand. Wat absoluut niet toegestaan is in die periodes zijn vetten en koolhydraten.

De dingen die veel gegeten mogen worden tijdens het dieet zijn:

 • Vlees
 • Vis
 • Eieren
 • Kaas
 • Melk
 • Kwark
 • Bepaalde gezonde groentes
 • Zuivel

Wat door alle gebruikers als zeer positief word ervaren is de mentale steun die ze krijgen.

De meeste mensen die stoppen met een dieet doen dit vooral omdat ze mentaal niet sterk genoeg zijn of er te weinig steun bij krijgen.

Helpt Het Mentale Dieet Plan echt om af te vallen?

Aangezien we veel positieve reacties krijgen van de mensen die dit dieet gebruiken is dit zeker een dieet waarmee u snel gewicht kunt verliezen.

Maar hiervoor moet u zich wel aan het plan houden en er een zekere discipline voor hebben. U word daarbij ondersteund door de mentale hulpmiddelen. Als u het dieet lang volgt kunt u ook veel afvallen, Het Mentale Dieet plan is er niet alleen voor de mensen die snel even 5 kilo willen afvallen na kerst en oud en nieuw, maar ook voor de lange termijn zodat u zelfs meer dan 20 kilo kunt verliezen.

Het Mentale Dieet plan betekent niet dat het afvallen vanzelf gaat. Er  moet natuurlijk ook wat voor gedaan worden. Het principe is heel simpel, het is een kwestie van minder eten dan dat u dagelijks verbrand aan calorieën. Maar dit is niet makkelijk, je eet al snel teveel omdat eten een fijne bezigheid is. Je krijgt een goed gevoel van eten en dat maakt het zo lastig.

Met Het Mentale Dieet plan worden sommige soorten voedsel niet gecombineerd tijdens de maaltijd. Er mag genoeg gegeten worden zodat u geen honger lijdt maar de combinaties van voedsel word even anders. Hierdoor valt u makkelijker af, en door de mentale oefeningen die u doet in de periode van Het Mentale Dieet plan gaat u zich er alleen maar beter door voelen en hierdoor kunt u makkelijker het dieet voortzetten.

Heeft u moeite met afvallen?

Te veel eten is makkelijk gedaan. We pakken al snel dat snackje als we trek hebben, we eten al gauw te veel chips of nootjes. Te veel eten is voor een deel een psychologisch iets. Er word te vaak dwangmatig omgegaan met eten waardoor het niet makkelijk is om het afvallen vol te houden. Als het afvallen dan niet lukt, gaat u weer op een andere manier lijnen, lukt dat ook niet zoekt u weer een andere manier, zo ontstaat er een vicieuze cirkel waar u alleen maar uit kunt komen om de dwangmatigheid te doorbreken.

Het Mentale Dieet plan helpt u met het doorbreken van deze vicieuze cirkel!

Bewaren