Een 3 weken dieet volgen? Dit moet je weten!

Een aantal kilo afvallen door een 3 weken dieet te volgen.

Het is goed mogelijk maar eenvoudig is het niet. Het vergt aardig wat energie en vereist een hoge dosis discipline.

Het is bedoeld voor iedereen die over een aantal weken op vakantie gaat of een bruiloft heeft en toch dat ene jurkje of bikini aan wil. Het gaat niet vanzelf, maar met de volgende regels is het mogelijk.

Kleinere maaltijden

De meeste mensen in Nederland zijn gewend om bij elke maaltijd zo veel te eten totdat we een voldaan gevoel hebben. Het lichaam moet moeite doen om al dat voedsel te verteren en heeft liever kleinere porties. Vooral de maaltijd in de avond mag niet te veel zijn. Als we slapen verbranden we veel minder dan als we aan het werk zijn.

Gezonde tussendoortjes

Tussendoortjes moeten kunnen, ook tijdens een 3 weken dieet volgen. Maar dan wel alleen de verantwoorde caloriearme tussendoortjes. Chips en dat soort dingen moet je vergeten! Kies op een dag 3 momenten uit dat je een tussendoortje mag. En neem dan bijvoorbeeld wat rauwe groenten, fruit of noten.

Veel drinken

Als je veel drinkt word je maag gevuld waardoor je minder veel eet. Drink per dag zo`n 3 liter. Hou het alleen bij water, groene thee, kruidenthee of  vers vruchtensap. Probeer er op te letten dat je zo min mogelijk calorieën binnenkrijgt als je iets drinkt. Laat alle cola en andere frisdranken gewoon staan. Al die suikers zijn niet goed voor je. En al helemaal niet bij een 3 weken dieet volgen.

Zuivelproducten

Zuivel helpt bij het afvallen. Hoe dat precies zit is nog niet bekent maar dat het helpt staat vast. Het komt door de calcium die in zuivelproducten zit. Neem per dag 3 keer wat magere zuivel. Denk aan melk en yoghurt. Als je alle zuivelproducten tijdens een dieet niet meer nuttigt is het veel moeilijker om af te vallen

Eet fruit

Fruit is lekker en nog gezond ook. Maar pas er mee op hoeveel je er van eet tijdens een 3 weken dieet volgen. Er zitten meer suikers en calorieën in dan je denkt. Neem er daarom dus niet te veel van. Hou het bij 3 stuks fruit op een dag. Zo krijg je wel de juiste vitamines binnen maar de vele calorieën hou je lekker buiten de deur. Hou in gedachten dat je het beste geen zoet fruit kan eten, maar gewoon een appel of een paar druiven.

Sporten

Tijdens een 3 weken dieet volgen is sporten ook erg belangrijk. Door veel te bewegen verbrand je veel calorieën, en als je op een dag meer verbrand dan dat je binnenkrijgt, dan val je af!

Ga tijdens het sporten niet rustig aan een beetje wandelen, maar ga je echt inspannen zodat je veel zweet. De beste apparaten om calorieën te verbranden in de sportschool zijn de crosstrainers en de loopbanden. Zorg ervoor dat je minstens een half uur bezig ben. Na dat half uur ga je pas echt vet verbranden.

Bewaren