Hoe kun je Supersnel Afvallen?

Hoe kun je supersnel afvallen?

Twee tot vijf kilo afvallen in één week? Het kan wel degelijk.

Toch zal het niet zomaar gebeuren en dient men rekening te houden met een bepaald aantal factoren om in één week tijd één of twee kilo’s lichter te worden. Dat men gezond moet leven hoeft niemand meer te zeggen, maar ook beweging en een positieve instelling kunnen helpen in een dieet om snel af te vallen.

Ontdek verschillende tips en hulpmiddelen om 2 kg te vermageren in één week tijd.

Snel afvallen

Er zijn manieren voor mensen die geen geduld hebben en snel willen afvallen om die extra kilootjes er af te werken.

Er zijn veel diëten die extreem veel gewichtsverlies in korte tijd beloven, maar velen zijn ongezond en kunnen je lichaam beschadigen. Het snel verliezen van een zekere hoeveelheid gewicht vereist een verandering van je levensstijl  en een strenger eetpatroon. Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die je toch echt zal moeten laten liggen, zoals chocolade.

Er zullen ook voedingsmiddelen zijn die juist belangrijk zijn, zoals producten met veel vezels, vitaminen en mineralen. Als je veel wilt afvallen zal ook je levensstijl moeten veranderen, je zult bijvoorbeeld veel moeten bewegen. In je hoofd moet dat knopje omgaan. Het is dan misschien makkelijker om samen met iemand te gaan afvallen, op die manier kan je elkaar ondersteunen.

Het is eigenlijk heel gemakkelijk om de deze dingen door te voeren, want als je eenmaal vermagert zal dat je een enorme boost geven.

Één dringend advies is wel, blijf weg van lugubere snel diëten of andere ongezonde manieren om te vermageren.

Doe het bovendien ook langzaam, begin niet aan calorieën limieten van 700 Kcal per dag of nog minder. Als je daaraan begint, zullen de kilo’s er weer snel bijkomen als je weer met je normale eetpatroon begint. Neem de getallen van dit artikel ook niet te serieus, want een zwaarder iemand zal sneller afvallen dan een magerder persoon.

Tips

Hier zijn wat tips om op een gezonde manier twee kilo per week af te vallen:

  • Stop met het drinken van vette frisdranken of alcohol. Dit zijn sluipmoordenaars voor je gewicht. Drink water, een verse smoothie, koffie of een lekkere groene thee. Het is gezond om voor elke maaltijd een halve liter water te drinken, dagelijks twee liter. Water is de beste dorstlesser.
  • Om snel veel gewicht te verliezen moet je minder calorieën eten dan je er verbrandt. Een halve kilo lichaamsvet komt overeen met 3500 calorieën, iedere dag moet je dus meer calorieën verbranden om gewicht te verliezen. Het is makkelijk om minder calorieën te eten en meer te verbranden. Beweeg meer en let op het vet in je voeding. Alleen al door 500 calorieën per dag minder te eten en een beetje meer te bewegen kan je snel gewicht verliezen. Dit is de beste manier om gewicht te verliezen en gezond te blijven. Gooi die vettige etenswaren dus de deur uit en vervang ze door gezonde voeding!
  • Eet veel vezels. Vezels vullen goed en bevatten essentiële voedingsstoffen. Als je voorheen nog nooit veel vezels genuttigd hebt, kan dit je een opgeblazen gevoel geven, bouw het gebruik ervan dus rustig op!
  • Laat suikers achterwege. Suikers bevatten veel vetten, daar wordt je dik van. Eet echter niet helemaal geen vet meer, want vet is essentieel voor de transport van vitaminen.
  • Eet normale porties. Ga niet teveel eten, maar neem ook geen kleinere porties. Je lichaam heeft genoeg energie nodig. Ik raad je wel aan gezond voedsel te eten.
  • Positief blijven denken. Een groot deel van het afvallen is mentaal. Blijf er dus de moed in houden dan lukt het voor de rest ook wel!

Bewaren