Een Koolhydraten arm dieet beginnen

Een koolhydraten arm dieet, wat is dat eigenlijk?

Een koolhydraat arm dieet betekent het minder eten van voedings-middelen die veel koolhydraten bevatten.

Het is algemeen bekend dat mensen met overgewicht vooral te veel koolhydraten binnen krijgen. Koolhydraten worden namelijk na verloop van tijd, als zij niet door activiteiten zoals hardlopen of zwemmen verbrand worden, omgezet in vet wat veelal gewichtstoename als gevolg heeft.

Het eten van koolhydraten is niet slecht, maar een gecontroleerde afname van koolhydraten is beter dan overmatige inname.

Koolhydraat rijke producten komen namelijk zeer veel voor. Voedingsmiddelen zoals aardappelen en pasta zijn erg koolhydraat rijk. Daarom zal je ook in koolhydraten arme diëten zien dat deze geen producten zoals aardappelen bevat.

Maar welke stof in koolhydraten zorgt er nou voor dat mensen aankomen?

Koolhydraten bestaan vooral uit verschillende soorten suikers en zetmeel. Het menselijk lichaam heeft dagelijks maar een bepaalde hoeveelheid suiker nodig. Ga je hier over heen, dan wordt dit al snel omgezet in vet. Het lichaam kan deze suikers namelijk niet verteren en slaat ze daarom op. Verder is zetmeel een vrij onnodige toevoeging voor het lichaam. Het lichaam heeft namelijk erg veel moeite om zetmeel af te breken waardoor dus ook zetmeel wordt opgeslagen in vet.

Doordat je met een koolhydraten arm dieet het consumeren van koolhydraten beperkt, ontstaat er dus geen overmaat aan koolhydraten en maak je dus ook minder vet aan.

Waarom is een koolhydraatarm dieet goed voor mij?

Een koolhydraten arm dieet legt de basis voor een goede toekomst omdat het zich niet alleen richt op de korte termijn, maar ook op de lange termijn.

Jouw doel is waarschijnlijk om nú gewicht kwijt te raken, wat ook zeker met dit dieet mogelijk is, maar het dieet zorgt er ook voor dat jij in de toekomst blijft afvallen zolang jij dit dieet nauwlettend volgt. Omdat het dieet blijvende veranderingen aan je eetpatroon doorvoert zal je door de maanden heen een steeds slanker lichaam krijgen.

Een ander groot voordeel van een koolhydraten arm dieet is dat je er niet heel veel geld in hoeft te investeren.

Diverse diëten, zoals het Cambridge dieet, verlangen eerst de aanschaf van boeken en shakes. Maar een koolhydraat arm dieet verwacht alleen van jou dat je iets andere producten in de supermarkt koopt en de aardappelen links laat liggen. Het dieet is dus volledig gratis te volgen en als je goed winkelt ben je soms nog goedkoper uit ook!

Als je besluit om naast dit dieet ook nog eens te gaan sporten, dan lukt het je helemaal snel om die overtollige kilo’s weg te branden.

Veel volgers van dit dieet zijn begonnen met hardlopen en zag al na enkele dagen verschillen op de indicatoren van de weegschaal. Een kwartiertje hardlopen per dag kan al voldoende zijn om in een maand tijd meer dan tien kilo af te vallen en zo snel mogelijk dat strakke lichaam weer terug te krijgen!