Hoe kun je Extreem Afvallen?

Hoe kun je extreem afvallen?

Hoe kun je extreem afvallen, wat is het geheim van het TV programma Obese?

Is het mogelijk om gezond 5 kilo per week af te vallen zonder een streng dieet  te volgen? Ja, is het antwoord volmondig.

Hét kan; met de juiste maatregelen vliegen de kilo’s eraf, maar let op: het is niet voor iedereen bereikbaar.

Obese

Als je weleens naar het televisieprogramma Obese hebt gekeken, heb je zelf gezien dat het mogelijk is om extreem veel in extreem korte tijd af te vallen.

Zeker in de Amerikaanse variant zijn er obesitaspatiënten geweest die in drie maanden dertig tot vijftig kilo zijn afgevallen. Als je zelf weleens aan de lijn bent geweest, weet je dat je blij mag zijn wanneer je één kilo per week afvalt. Hoe kan het dan dat de deelnemers van Obese zoveel en zo snel afvallen? Welk dieet moet je volgen om zo’n extreem gewichtsverlies te bereiken?

Eigenlijk volgen de deelnemers van Obese helemaal geen dieet. Het enige wat hen wordt aangeleerd is een gezond eetpatroon, met veel groente en fruit, volkorenproducten en weinig vet. Het is belangrijk om precies het gezonde aantal calorieën per dag te halen, voor de man 2000 tot 2500 calorieën en voor de vrouw is dat tussen de 1800 en de 2200 calorieën.

Om gewichtsverlies te bereiken hoef je niet meer  te doen dan je aan gezonde richtlijnen houden. Je kan dus ook zonder een crashdieet te volgen, afvallen. De meeste mensen vallen juist helemaal niet af van zo’n crashdieet van 500 calorieën of minder, ze komen zelfs aan, omdat ze gewend zijn geraakt aan een eetpatroon met veel minder calorieën. Mensen die veel lijnen hebben zichzelf een eetpatroon aangeleerd met te weinig calorieën, waardoor hun lichaam in de zogenaamde ‘slaapstand’ geraakt.

Het geheim van extreem afvallen

Hoe kan je dan wel zo extreem veel en snel afvallen? Het geheim zit hem ook niet in heel bijzondere voeding waarvan de Obese-deelnemers gebruik maken. Het zit hem in:

1. Je eigen startgewicht

De deelnemers van Obese leiden aan morbide obesitas, dat betekent dat ze een BMI hebben wat hoger ligt dan 40.

Door hun gewicht gebruiken ze veel meer energie dan een mens met een normaal gewicht, zelfs in ruststand verbruikt een zwaar lichaam meer energie om zichzelf in stand te houden dan een lichter lichaam. Hoe zwaarder je bent, hoe makkelijker je afvalt. Naarmate je lichaamsgewicht daalt, gaat het afvallen ook moeilijker. Mensen die overgewicht hebben van vijf, tien of vijftien kilo gaat het niet lukken om vijf kilo per week af te vallen, twee kilo per week is al erg veel.

2. De mate waarin je aan beweging of sport doet

De deelnemers van Obese besteden ook extreem veel tijd aan sport en krachttraining. Ze sporten wel twee tot vier uur per dag en daar komt krachttraining nog bij.

Dat betekent vier uur lang superveel calorieën verbranden: duizenden calorieën per dag. En dan gaat het hard, als je weet dat je ongeveer 7000 à 8000 kcal moet verbranden om 1 kilo vet kwijt te raken. Bovendien is het zo dat je door te sporten spiermassa kweekt. En spiermassa verbruikt meer energie dan vetmassa (spiercellen gebruiken meer energie om zich te vernieuwen dan vet cellen). Daardoor gaat ook het rustverbruik van je lichaam omhoog en kun je dus letterlijk afvallen terwijl je slaapt…

Bewaren