Een 7 Dagen Dieet volgen

Misschien ken je het wel, je gaat over een paar weken op vakantie en je wilt toch nog wat kilootjes afvallen.

Maar hoe kan je in zo`n korte tijd nog afvallen? Met het zeven dagen dieet is dit mogelijk!

Wat is het 7 dagen dieet?

Het 7 dagen dieet is het best te vergelijken met het 5 dagen dieet. Het zijn beide crash diëten en richten zich vooral op het afvallen op de korte termijn en het tijdelijk verbeteren van jouw metabolisme. Dit betekent dus wel dat je na dit crash dieet je goed op je voeding moet letten, iets waar veel deelnemers moeite mee hebben.

Er zijn een groot aantal verschillende maaltijdplannen bekend waardoor je in 7 dagen snel af kan vallen. De meeste van deze maaltijdplannen beperken jouw calorie inname tot 1500 calorieën per dag.

Dit is waarschijnlijk een stuk minder dan je gewend bent. De kans is daarom groot dat je jezelf de eerste dagen wat lustelozer en wat minder fit zult voelen.

Zet je dit dieet goed door en houd jij je aan het strikte voedingspatroon? Dan val je snel die overtollige kilo’s af!

Hoe ziet het eetpatroon van dit dieet er uit?

Op dag 1 van dit 7 dagen dieet beperk je je uitsluitend tot het eten van fruit. Fruit kan heel erg lekker zijn, dus echt een straf is dit niet. Je kunt kiezen om fruit in de blender te doen of gewoon uit de schil te eten. Kies wat je zelf het lekkerst vindt! Bananen, citroen en kiwi’s zijn goede vervangers van de Mars en Snickers!

De twee dagen die hier op volgen beperken jouw voeding vooral tot groente en fruit. Wij raden je aan om tijdens deze twee dagen uitsluitend rauwkostsalades en fruit te eten. Dit zijn zware dagen maar dit zijn tevens de dagen dat je lichaam aan het nieuwe voedingspatroon gaat wennen en de kilo’s er nu echt af gaan branden.

De vierde en vijfde dag hebben vooral met de proteïne inname te maken. Je zorgt er deze dagen voor dat je voldoende proteïne binnen krijgt door bijvoorbeeld 500 gram vlees of vis te eten. Als aanvulling op deze voeding kan je nog 200 gram gekookte groente eten. Dit kan je samen doen met maximaal 1 glas zuivel.

De zesde en zevende dag begin je de dag met een lekker stuk fruit in combinatie met een bakje magere yoghurt of kwak. Hierdoor krijg je weer wat meer eiwitten binnen waardoor jij je al snel weer wat fitter voelt. Je mag verspreid over deze twee dagen in totaal 800 gram vlees of vis eten. Wij raden je aan om vooral vis te eten omdat je daardoor veel snel op krachten komt.

Aan het einde van de zevende dag is het tijd om te analyseren hoeveel kilo jij afgevallen bent en hoe het ging. Ging het goed? Dan raden wij je aan om dit voedingspatroon iets aan te passen naar jouw zin en voort te zetten. Als het wat minder ging raden wij je aan om dit dieet de volgende keer wat rustiger op te bouwen.