Ben je op zoek naar een Snel Dieet?

Je bent wat kilootjes aangekomen, maar je wilt er wel binnen een paar weken goed uitzien op het strand.

Je moet dus snel wat kilootjes kwijt. Een goede manier om dat te doen is om aan een structureel dieet te beginnen. Maar jij wilt snel afvallen, je moet dus gebruik maken van een snel dieet.

Wat is een snel dieet? En hoe moet ik te werk gaan? In dit artikel zal ik je wat meer tips geven over hoe je snel 5 kilo kunt kwijt raken.

Een snel dieet is een dieet waarbij je snel een aantal kilo kwijt raakt.

Één ding wat je zeker niet moet doen is hals over kop aan een 1200 calorieën dieet beginnen, daarmee zul je het lichaam snel afbouwen en in jojo-effect terecht komen.

Hier zijn  een paar tips om in een paar weken gezond 5 kilo af te vallen:

  • Maaltijden nuttigen die vers en licht verteerbaar zijn

In de zomer kunnen we stoppen met het zware wintervoedsel dat veel calorieën bevat, om je lichaamswarmte te verhogen. Je kunt nu bijvoorbeeld ‘s avonds een lekkere salade met verse ingrediënten kiezen of voor de lunch kwark met verse vruchten nuttigen. Kies zo veel mogelijk voor groenten en fruit. Eet gevarieerd, zo stimuleer je de stofwisseling.

  • Tussendoortjes vervangen

Je moet je tussendoortjes niet schrappen, want het is makkelijker om 5 kilo af te vallen als je niet de hele tijd honger hebt. Vervang je vette tussendoortjes door vers fruit en rauwe groenten,  dit vult goed en er zitten weinig calorieën in.

  • Drankjes vervangen

Iets wat je dagelijks drinkt, zoals vruchtensap, bevat al snel 130 Kcal per glas. Je dagelijkse dranken bevatten vaak meer calorieën dan je denkt. Dranken met alcohol bevatten zelfs nog meer calorieën dan dranken met suikers. Het is moeilijk om 5 kilo af te vallen als je letterlijk suiker drinkt!

Vervang deze dranken door verse dranken als water, groene thee of groene smoothies. Als je deze drankjes nuttigt, zul je al snel merken dat je niet eens meer trek hebt in frisdrank.

  • Meer vitaminen, mineralen en vezels!

Als je afvallen wilt, is het essentieel om wel gewoon al je belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Voedingsstoffen als vitaminen, mineralen, vezels en anti-oxidanten zijn te belangrijk voor het lichaam om niet te nuttigen. Gelukkig sluiten de producten waar deze voedingsstoffen in zitten goed aan met de rest van de tips, want deze voedingsstoffen vindt je juist in de gezonde voeding ( zoals in groente, fruit en volkorenproducten).

Probeer dus gewoon wat minder te eten, maar wel gezond. Zorg dat je genoeg calorieën binnen krijgt op een dag. Het slimste is om voor je zwakke punt, zoals chocola, een gezonde variant te vinden. Lichaamsbeweging is ook belangrijk voor het afvallen; je kan bijvoorbeeld gaan hardlopen of kiezen voor een teamsport. Je raakt gemotiveerder wanneer je andere mensen meesleept in je gezonde bui, zo kan je bijvoorbeeld een kleine  competitie beginnen.

Ik hoop dat ik je  door dit artikel kan helpen met het afvallen. Veel succes!

Bewaren